Daca aveti vreme… “trageti cu urechea”

Timișoara și Karlsruhe sunt orașe înfrățite, iar între universitățile lor există relații de bună colaborare.
Pentru marcarea acestei colaborări, s-a hotărât ca în data de Duminică 8 mai 2022 să aibă loc o legătură radio între Timișoara și Karlsruhe, pe frecvența de 14,340 MHz, la ora 15 UTC. QRB circa 1000km.
Vor participa : Ingo Stengel – profesor la University of Applied Sciences , indicativ DH5ST și Franz Quint – prorectorul Universitatii de Stiinte Aplicate din Karlsruhe și originar din Timisoara (ambii vorbesc limba română), prof. Florin Alexa și șef. lucr. Teo Petrița – din partea UPTimișoara, plus câteva oficialități invitate ( nu știm încă cine va putea participa). Vor asista și studenți ai Facultății de Telecomunicații.
Echipamentul (proprietatea lui YO2BCT) a fost instalat pe clădirea UPT – terasa de la etajul 7.
Pentru alegerea benzii de lucru am făcut un prim test în 29.04 ora 15 UTC ( în 7, 14 și 21 MHz) și am constatat că pe 14 MHz suntem auziți bine în DL (am emis cu 400W într-o antenă verticală) dar condițiile de recepție au fost proaste din cauza QRM-ului local. Din acest motiv și pentru a putea oferi și UKW-iștilor posibilitatea urmăririi legăturilor, am hotărât să facem o retranslație a semnalului în banda de 2m ( 144,250MHz) de la un receptor instalat în condiții mult mai bune ( la YO2LSP acasă).
După ce se termină partea oficială, vom continua să facem legături cu stații interesate din DL (dacă vor fii, Ingo spune că există interes pentru Timișoara/YO și în Karlsruhe și în Halle), legături la care pot participa toți cei interesați din Timișoara (sau YO ) dacă dispun de echipament pentru US.
Stația din Timișoara/UPT va folosi indicativul YO2KDT/p – COM CONTEST CLUB și va fi operată de YO2BCT și poate și alți radioamatori.
Urăm succes tuturor participanților. 73 de YO2BCT

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *